Szybka sałatka „co pod ręką”


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 woreczek ugotowanego ryżu jaśminowego
  • 100 g chudego boczku wędzonego
  • 1/2 drobno pokrojonej papryki czerwonej
  • 2 łodygi drobno pokrojonego selera naciowego
  • 1/2 rzodkiewki
  • 1/2 pęczka drobno pokrojonej zielonej cebulki
  • 2-3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól himalajska i biały pieprz do smaku

Produkty użyte w przepisie:

Szybka sałatka „co pod ręką”

1. Do miski włóż ugotowany ryż, drobno pokrojoną paprykę i seler naciowy.
2. Rzodkiew obierz , zetrzyj na grubych oczkach, dodaj do miski.
3. Boczek pokrój w drobną kostkę, zrumień na patelni i dodaj do reszty składników (bez tłuszczu).
4. Dodaj majonez, drobno pokrojoną cebulkę. Posól, wymieszaj i dopraw do smaku.
5. Podzieli na porcję do małych miseczek, udekoruj pociętą świeżą bazylią.
wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Pyszne masło smakowe


Na imprezę

Czytaj

Pyszne masło smakowe

PORADA

Jak łatwo obrać pomidora


Na raz i dwa

Czytaj

Jak łatwo obrać pomidora

PORADA

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Czytaj

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Żurek kielecki

wielu średnie

Czytaj

Żurek kielecki

wielu średnie

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Czytaj

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Czytaj

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Czytaj

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Na następną okazję...