Szybka sałatka „co pod ręką”


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 woreczek ugotowanego ryżu jaśminowego
  • 100 g chudego boczku wędzonego
  • 1/2 drobno pokrojonej papryki czerwonej
  • 2 łodygi drobno pokrojonego selera naciowego
  • 1/2 rzodkiewki
  • 1/2 pęczka drobno pokrojonej zielonej cebulki
  • 2-3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól himalajska i biały pieprz do smaku

Produkty użyte w przepisie:

Szybka sałatka „co pod ręką”

1. Do miski włóż ugotowany ryż, drobno pokrojoną paprykę i seler naciowy.
2. Rzodkiew obierz , zetrzyj na grubych oczkach, dodaj do miski.
3. Boczek pokrój w drobną kostkę, zrumień na patelni i dodaj do reszty składników (bez tłuszczu).
4. Dodaj majonez, drobno pokrojoną cebulkę. Posól, wymieszaj i dopraw do smaku.
5. Podzieli na porcję do małych miseczek, udekoruj pociętą świeżą bazylią.
wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Czytaj

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Czytaj

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Czytaj

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Na następną okazję...