Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Danie główne

  • 300 g pstrąga łososiowego
  • przyprawa do ryb do smaku
  • łyżka soku z limonki
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Sos koperkowy:

  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

Przygotowanie

1

Rybę umyj i osusz. Pokrój na na ok. 4 – 5 plasterków. Skrop sokiem z limonki i oprósz przyprawą do ryb oraz pieprzem. Odstaw na pół godziny.

2

Sos koperkowy: Majonez Kielecki wymieszaj ze śmietaną i koperkiem. Dopraw do smaku. Odstaw w chłodne miejsce.

3

Na patelni rozgrzej olej i ułóż kawałki ryby ze skórą do dołu. Smaż kilka minut z jednej i drugiej strony.

4

Podawaj rybę polaną sosem i udekorowaną koperkiem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Smażenie ryb bez przykrego zapachu


Na pływająco

Czytaj

Smażenie ryb bez przykrego zapachu

PORADA

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czytaj

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Ciasto pięknie wypieczone


Na przeprosiny

Czytaj

Ciasto pięknie wypieczone

PORADA

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Na następną okazję...