Pięknie obrane jajko

udostępnij

Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.

Przepisy i Porady

Ciasto pięknie wypieczone


Na przeprosiny

Czytaj

Ciasto pięknie wypieczone

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Czytaj

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Smażenie ryb bez przykrego zapachu


Na pływająco

Czytaj

Smażenie ryb bez przykrego zapachu

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Czytaj

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Czytaj

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe