
Pięknie obrane jajko
Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.
Przepisy i Porady
Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie
Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Sałatka w kształcie marchewki
wielu trudne
Sałatka w kształcie marchewki
wielu trudne
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Warzywa dłużej świeże
Na zielono
Warzywa dłużej świeże
Pyszna Lazania
wielu trudne
Pyszna Lazania
wielu trudne
Majonezowa babka z żurawiną i kokosem
wielu średnie
Majonezowa babka z żurawiną i kokosem
wielu średnie
Baba piaskowa z majonezem
wielu średnie
Baba piaskowa z majonezem
wielu średnie
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie