Pięknie obrane jajko

udostępnij

Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.

Przepisy i Porady

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Czytaj

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Smażenie ryb bez przykrego zapachu


Na pływająco

Czytaj

Smażenie ryb bez przykrego zapachu

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Czytaj

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Czytaj

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Sałatka nie-papka


Na sałatkowe szaleństwo

Czytaj

Sałatka nie-papka

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Czytaj

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Wege burgery

2 os. średnie

Czytaj

Wege burgery

2 os. średnie