Pięknie obrane jajko
Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.
Przepisy i Porady
Ciasto pięknie wypieczone
Na przeprosiny
Ciasto pięknie wypieczone
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Na pływająco
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu
wielu łatwe
Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu
wielu łatwe
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie
Minitorciki wątróbkowe
wielu łatwe
Minitorciki wątróbkowe
wielu łatwe
Ciasto kakaowe z majonezem
wielu średnie
Ciasto kakaowe z majonezem
wielu średnie
Wypasione kanapki
2 os. łatwe
Wypasione kanapki
2 os. łatwe
Tort wątróbkowo – majonezowy
wielu średnie
Tort wątróbkowo – majonezowy
wielu średnie
Sałatka wiosenna z fetą
1 os. łatwe
Sałatka wiosenna z fetą
1 os. łatwe