Pięknie obrane jajko
Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.
Przepisy i Porady
Pieczony pstrąg z ziołami
2 os. łatwe
Pieczony pstrąg z ziołami
2 os. łatwe
Tacosy z sosem śliwkowym
2 os. łatwe
Tacosy z sosem śliwkowym
2 os. łatwe
Sałatkowo – tostowy torcik
wielu średnie
Sałatkowo – tostowy torcik
wielu średnie
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Pyszne masło smakowe
Na imprezę
Pyszne masło smakowe
Wege burgery
2 os. średnie
Wege burgery
2 os. średnie
Łatwe zbieranie tłuszczu
Na rodzinne chwile
Łatwe zbieranie tłuszczu
Piernik na majonezie
wielu średnie
Piernik na majonezie
wielu średnie
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe