
Pięknie obrane jajko
Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.
Przepisy i Porady
Sałatka śledziowa
wielu łatwe
Sałatka śledziowa
wielu łatwe
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Sałatka „co się nawinie”
wielu łatwe
Sałatka „co się nawinie”
wielu łatwe
Tort wątróbkowo – majonezowy
wielu średnie
Tort wątróbkowo – majonezowy
wielu średnie
Sposób na zbyt miękkie pomidory
Sposób na zbyt miękkie pomidory
Jajka faszerowane
wielu łatwe
Jajka faszerowane
wielu łatwe
Naturalnie kolorowe pisanki
Na Wielkanoc
Naturalnie kolorowe pisanki
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Jak łatwo obrać pomidora
Na raz i dwa
Jak łatwo obrać pomidora
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie