Dip jabłkowo – cebulowy


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 6 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 3 łyżki śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 posiekane natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypta cukru dla smaku
  • sól

Produkty użyte w przepisie:

Dip jabłkowo – cebulowy

1. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

2. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.

3. Śmietanę lub jogurt połącz z Majonezem.

4. Dodaj posiekaną pietruszkę, przypraw do smaku cukrem, solą i curry. Wymieszaj.
5. Dodaj jabłko i cebulę, wymieszaj.

6. Chipsy i krakresy ułóż na większym talerzu, na środku postaw miseczkę z dipem.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Czytaj

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Czytaj

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże

PORADA

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Czytaj

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Na następną okazję...