Dip jabłkowo – cebulowy


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 6 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 3 łyżki śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 posiekane natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypta cukru dla smaku
  • sól

Produkty użyte w przepisie:

Dip jabłkowo – cebulowy

1. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

2. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.

3. Śmietanę lub jogurt połącz z Majonezem.

4. Dodaj posiekaną pietruszkę, przypraw do smaku cukrem, solą i curry. Wymieszaj.
5. Dodaj jabłko i cebulę, wymieszaj.

6. Chipsy i krakresy ułóż na większym talerzu, na środku postaw miseczkę z dipem.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Wege burgery

2 os. średnie

Czytaj

Wege burgery

2 os. średnie

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Czytaj

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Czytaj

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Pyszna Lazania

wielu trudne

Czytaj

Pyszna Lazania

wielu trudne

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Czytaj

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Na następną okazję...