Dip jabłkowo – cebulowy
poziom
łatwe
dla ilu?
wielu
czas
Składniki
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 6 łyżek Majonezu Kieleckiego
- 3 łyżki śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego
- 3 posiekane natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka curry
- szczypta cukru dla smaku
- sól
Dip jabłkowo – cebulowy
1. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.
2. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
3. Śmietanę lub jogurt połącz z Majonezem.
4. Dodaj posiekaną pietruszkę, przypraw do smaku cukrem, solą i curry. Wymieszaj.
5. Dodaj jabłko i cebulę, wymieszaj.
6. Chipsy i krakresy ułóż na większym talerzu, na środku postaw miseczkę z dipem.