Dip jabłkowo – cebulowy


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 6 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 3 łyżki śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 posiekane natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypta cukru dla smaku
  • sól

Produkty użyte w przepisie:

Dip jabłkowo – cebulowy

1. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

2. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.

3. Śmietanę lub jogurt połącz z Majonezem.

4. Dodaj posiekaną pietruszkę, przypraw do smaku cukrem, solą i curry. Wymieszaj.
5. Dodaj jabłko i cebulę, wymieszaj.

6. Chipsy i krakresy ułóż na większym talerzu, na środku postaw miseczkę z dipem.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czytaj

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Czytaj

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Czytaj

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Czytaj

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Na następną okazję...