Dip jabłkowo – cebulowy


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 6 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 3 łyżki śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 posiekane natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypta cukru dla smaku
  • sól

Produkty użyte w przepisie:

Dip jabłkowo – cebulowy

1. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

2. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.

3. Śmietanę lub jogurt połącz z Majonezem.

4. Dodaj posiekaną pietruszkę, przypraw do smaku cukrem, solą i curry. Wymieszaj.
5. Dodaj jabłko i cebulę, wymieszaj.

6. Chipsy i krakresy ułóż na większym talerzu, na środku postaw miseczkę z dipem.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Czytaj

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Czytaj

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

PORADA

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Czytaj

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Czytaj

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Czytaj

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Na następną okazję...