Taca smaków z dipami


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Taca

  • 10 plasterków szynki drobiowej
  • kostka sera żółtego
  • 1 papryka czerwona lub żółta
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielony ogórek
  • kilka średnich marchewek
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka rzodkiewek
  • paczka nachosów
  • parę liści sałaty
  • słoiczek czarnych oliwek
  • ulubione pieczywo
  • parę gałązek koperku

Dip majonezowo-musztardowy

  • 4 łyżeczki Majonezu Kieleckiego
  • 4 łyżeczki Musztardy Kieleckiej sarepskiej
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka mielonej papryki słodkiej
  • 1/2 cytryny
  • sól i pieprz

Dip czosnkowy ze śliwkowym twistem

  • 1/2 szklanki Majonezu Kieleckiego czosnkowego
  • 1 łyżka Ketchupu Kieleckiego śliwkowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalanego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Taca smaków z dipami

Przygotowanie

1

Na spód drewnianej tacy połóż liście sałaty i ułóż na nich grupami pokrojone warzywa, szynkę, ser, nachosy i pieczywo.

 

2

Pora przygotować dip majonezowo-musztardowy. Przełóż majonez, musztardę, jogurt naturalny i przyprawy do miseczki. Całość dobrze wymieszaj i na koniec dodaj parę kropel cytryny.

3

Teraz czas na dip czosnkowy ze śliwkowym twistem. Wymieszaj dokładnie majonez, ketchup i jogurt naturalny ze świeżo wyciśniętym czosnkiem. Dosól i dopieprz według uznania.

4

Przygotowane dipy przełóż do dipówek i umieść w centralnej części tacy.

5

Tacę przystrój gałązkami koperku i listkami bazylii.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Czytaj

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

PORADA

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Czytaj

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże

PORADA

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Na następną okazję...