Parówkowe serduszka


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 2 długie parówki
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżeczki oleju
  • małe wykałaczki
  • małe ogórki kiszone lub konserwowe do ozdoby
  • Ketchup Kielecki
  • Musztarda Kielecka

Produkty użyte w przepisie:

Parówkowe serduszka

Przygotowanie

1

Obierz parówki z osłonek, przetnij je wzdłuż przez środek, zostawiając z jednej strony nienacięty koniec (ok. 2 cm).

2

Ostrożnie wygnij każdą z parówkę tak, aby otrzymać kształt serca. Końce zepnij wykałaczką.

3

Rozgrzej na patelni olej i delikatnie połóż na niej parówkowe serca. W środek każdego wbij po jajku tak, aby nie zniszczyć żółtka.

4

Kiedy jajka się zetną, a parówki zarumienią, obróć je na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę.

5

Serwuj na talerzu udekorowanym pokrojonymi w plasterki ogórkami, z Ketchupem Kieleckim lub Musztardą Kielecką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Sposób na zbyt miękkie pomidory


Czytaj

Sposób na zbyt miękkie pomidory

PORADA

Cebula bez łez


Na dobry humor

Czytaj

Cebula bez łez

PORADA

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Czytaj

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Czytaj

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Na następną okazję...