Parówkowe serduszka


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 2 długie parówki
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżeczki oleju
  • małe wykałaczki
  • małe ogórki kiszone lub konserwowe do ozdoby
  • Ketchup Kielecki
  • Musztarda Kielecka

Produkty użyte w przepisie:

Parówkowe serduszka

Przygotowanie

1

Obierz parówki z osłonek, przetnij je wzdłuż przez środek, zostawiając z jednej strony nienacięty koniec (ok. 2 cm).

2

Ostrożnie wygnij każdą z parówkę tak, aby otrzymać kształt serca. Końce zepnij wykałaczką.

3

Rozgrzej na patelni olej i delikatnie połóż na niej parówkowe serca. W środek każdego wbij po jajku tak, aby nie zniszczyć żółtka.

4

Kiedy jajka się zetną, a parówki zarumienią, obróć je na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę.

5

Serwuj na talerzu udekorowanym pokrojonymi w plasterki ogórkami, z Ketchupem Kieleckim lub Musztardą Kielecką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Czytaj

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Czytaj

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Żurek kielecki

wielu średnie

Czytaj

Żurek kielecki

wielu średnie

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Na następną okazję...