Czyszczenie ryb z łusek
Rybę błyskawicznie oczyścisz z łusek, pocierając ją drobną tarką. Przed rozpoczęciem zanurz rybę w gorącej wodzie. Tylko nie za długo, bo inaczej popęka skórka. Aby uchronić deskę do krojenia lub blat przed przykrym zapachem, użyj papieru do pieczenia pokrytego silikonem.
Przepisy i Porady
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie
Naturalnie kolorowe pisanki
Na Wielkanoc
Naturalnie kolorowe pisanki
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Wypasione kanapki
2 os. łatwe
Wypasione kanapki
2 os. łatwe
Szybka sałatka „co pod ręką”
wielu łatwe
Szybka sałatka „co pod ręką”
wielu łatwe
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Kurczak zapiekany w pomidorach
4 os. średnie
Kurczak zapiekany w pomidorach
4 os. średnie
Jogurtowiec na majonezowym cieście
wielu średnie
Jogurtowiec na majonezowym cieście
wielu średnie
Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej
wielu trudne
Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej
wielu trudne
Aromatyczne mięso z grilla
Na wypad za miasto
Aromatyczne mięso z grilla
Pałki w marynacie musztardowo-miodowej
4 os. średnie
Pałki w marynacie musztardowo-miodowej
4 os. średnie
Sałatka „co się nawinie”
wielu łatwe
Sałatka „co się nawinie”
wielu łatwe