Czyszczenie ryb z łusek
Rybę błyskawicznie oczyścisz z łusek, pocierając ją drobną tarką. Przed rozpoczęciem zanurz rybę w gorącej wodzie. Tylko nie za długo, bo inaczej popęka skórka. Aby uchronić deskę do krojenia lub blat przed przykrym zapachem, użyj papieru do pieczenia pokrytego silikonem.
Przepisy i Porady
Niepękające skorupki jajek
Na dzień dobry
Niepękające skorupki jajek
By ser nie kleił się do tarki
By ser nie kleił się do tarki
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu średnie
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu średnie
Czy jajko jest aby świeże?
Na głębokie przemyślenia
Czy jajko jest aby świeże?
Sałatka w kształcie marchewki
wielu trudne
Sałatka w kształcie marchewki
wielu trudne
Wiosenne roladki kieleckie
3 os. średnie
Wiosenne roladki kieleckie
3 os. średnie
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie
Minisałatka koktajlowa
4 os. łatwe
Minisałatka koktajlowa
4 os. łatwe
Sposób na zbyt miękkie pomidory
Sposób na zbyt miękkie pomidory
Kurczak zapiekany w pomidorach
4 os. średnie
Kurczak zapiekany w pomidorach
4 os. średnie
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Sałatka śledziowa
wielu łatwe
Sałatka śledziowa
wielu łatwe