
Łatwe zbieranie tłuszczu
Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.
Przepisy i Porady
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Pięknie obrane jajko
Na Wielkanoc
Pięknie obrane jajko
Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki
2 os. średnie
Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki
2 os. średnie
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Ciasto majonezowe z rabarbarem
wielu średnie
Ciasto majonezowe z rabarbarem
wielu średnie
Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie
Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie
Wypasione kanapki
2 os. łatwe
Wypasione kanapki
2 os. łatwe
Sałatka Cezar z jajkiem
3 os. średnie
Sałatka Cezar z jajkiem
3 os. średnie
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie