Łatwe zbieranie tłuszczu
Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.
Przepisy i Porady
Stek w musztardowej marynacie
4 os. łatwe
Stek w musztardowej marynacie
4 os. łatwe
Żurek kielecki
wielu średnie
Żurek kielecki
wielu średnie
Czyszczenie ryb z łusek
Czyszczenie ryb z łusek
Jajka faszerowane
wielu łatwe
Jajka faszerowane
wielu łatwe
Majonezowy sękacz
wielu trudne
Majonezowy sękacz
wielu trudne
Rolada majonezowo – serowa
wielu średnie
Rolada majonezowo – serowa
wielu średnie
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu średnie
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu średnie
Sałatka z ananasem i porem
wielu łatwe
Sałatka z ananasem i porem
wielu łatwe
Łatwe otwieranie słoików
Na męskie spotkanie
Łatwe otwieranie słoików
Kurczak zapiekany w pomidorach
4 os. średnie
Kurczak zapiekany w pomidorach
4 os. średnie
Taca smaków z dipami
wielu łatwe
Taca smaków z dipami
wielu łatwe
Pyszne masło smakowe
Na imprezę