Łatwe zbieranie tłuszczu

udostępnij

Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.

Przepisy i Porady

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Czytaj

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Czytaj

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Czytaj

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Czytaj

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe