
Łatwe zbieranie tłuszczu
Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.
Przepisy i Porady
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie
Cebula bez łez
Na dobry humor
Cebula bez łez
Drożdżówki
4 os. trudne
Drożdżówki
4 os. trudne
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu trudne
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu trudne
Sajgonki po kielecku
4 os. średnie
Sajgonki po kielecku
4 os. średnie
Jajka faszerowane
wielu łatwe
Jajka faszerowane
wielu łatwe
Pyszna Lazania
wielu trudne
Pyszna Lazania
wielu trudne
Drożdzowe bułeczki z szynką
wielu trudne
Drożdzowe bułeczki z szynką
wielu trudne
Minitorciki wątróbkowe
wielu łatwe
Minitorciki wątróbkowe
wielu łatwe
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie