Łatwe zbieranie tłuszczu

udostępnij

Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.

Przepisy i Porady

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Czytaj

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Czytaj

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Czytaj

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Czytaj

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Czytaj

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe