Koreczki-klopsiki z musztardą


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 500-600 g łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • koperek i natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy
  • ulubiona Musztarda Kielecka

Produkty użyte w przepisie:

Koreczki-klopsiki z musztardą

Przygotowanie

1

Zmiel w maszynce mięso oraz namoczoną wcześniej w mleku i dobrze odciśniętą bułkę.

2

Do mięsa dodaj jajko, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Całość wyrób na gładką, zwartą masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, możesz dodać trochę bułki tartej.

3

Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj okrągłe klopsiki. Następnie otocz je w mące.

4

Rozgrzej na patelni olej i podsmaż klopsiki na złoto z każdej strony. Podawaj z ulubioną Musztardą Kielecką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Cebula bez łez


Na dobry humor

Czytaj

Cebula bez łez

PORADA

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

PORADA

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Czytaj

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

PORADA

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

PORADA

Na następną okazję...