Koreczki-klopsiki z musztardą


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 500-600 g łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • koperek i natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy
  • ulubiona Musztarda Kielecka

Produkty użyte w przepisie:

Koreczki-klopsiki z musztardą

Przygotowanie

1

Zmiel w maszynce mięso oraz namoczoną wcześniej w mleku i dobrze odciśniętą bułkę.

2

Do mięsa dodaj jajko, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Całość wyrób na gładką, zwartą masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, możesz dodać trochę bułki tartej.

3

Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj okrągłe klopsiki. Następnie otocz je w mące.

4

Rozgrzej na patelni olej i podsmaż klopsiki na złoto z każdej strony. Podawaj z ulubioną Musztardą Kielecką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Pyszne masło smakowe


Na imprezę

Czytaj

Pyszne masło smakowe

PORADA

Jak łatwo obrać pomidora


Na raz i dwa

Czytaj

Jak łatwo obrać pomidora

PORADA

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Smażenie ryb bez przykrego zapachu


Na pływająco

Czytaj

Smażenie ryb bez przykrego zapachu

PORADA

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Czytaj

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Czytaj

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Na następną okazję...