Koreczki-klopsiki z musztardą


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 500-600 g łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • koperek i natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy
  • ulubiona Musztarda Kielecka

Produkty użyte w przepisie:

Koreczki-klopsiki z musztardą

Przygotowanie

1

Zmiel w maszynce mięso oraz namoczoną wcześniej w mleku i dobrze odciśniętą bułkę.

2

Do mięsa dodaj jajko, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Całość wyrób na gładką, zwartą masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, możesz dodać trochę bułki tartej.

3

Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj okrągłe klopsiki. Następnie otocz je w mące.

4

Rozgrzej na patelni olej i podsmaż klopsiki na złoto z każdej strony. Podawaj z ulubioną Musztardą Kielecką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Czytaj

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Czytaj

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Żurek kielecki

wielu średnie

Czytaj

Żurek kielecki

wielu średnie

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Czytaj

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Czytaj

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Na następną okazję...