Koreczki-klopsiki z musztardą


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 500-600 g łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • koperek i natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy
  • ulubiona Musztarda Kielecka

Produkty użyte w przepisie:

Koreczki-klopsiki z musztardą

Przygotowanie

1

Zmiel w maszynce mięso oraz namoczoną wcześniej w mleku i dobrze odciśniętą bułkę.

2

Do mięsa dodaj jajko, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Całość wyrób na gładką, zwartą masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, możesz dodać trochę bułki tartej.

3

Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj okrągłe klopsiki. Następnie otocz je w mące.

4

Rozgrzej na patelni olej i podsmaż klopsiki na złoto z każdej strony. Podawaj z ulubioną Musztardą Kielecką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Czytaj

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Czytaj

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Czytaj

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czytaj

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Na następną okazję...