Minitorciki wątróbkowe


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • 310 ml Majonezu Kieleckiego
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 3 marchewki

Produkty użyte w przepisie:

Minitorciki wątróbkowe

1. Wątróbkę zmiksuj w maszynce do mięsa albo zblenduj.
2. Dodaj mąkę, olej, proszek, jajko i wszystko zmieszaj tak, aby powstało ciasto naleśnikowe.
3. Z ciasta usmaż naleśniki o średniej grubości. Cebulę, czosnek i marchewkę zetrzyj na tarce lub pokroj w bardzo małe kawałeczki i podduś na oliwie, a kiedy przestygnie połącz z majonezem Kieleckim lub  Majonezem Kieleckim Czosnkowyym.
4. Naleśniki przełóż sosem marchewkowo – majonezowym.
5. Mini torciki wykroj foremkami do ciasteczek, mogą mieć rózny kształt.
6. Można podawać na zimno i na ciepło.
7. Udeokoruj ugotowaną marchewką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

PORADA

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Czytaj

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Na następną okazję...