Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką


poziom
średnie

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 czubate łyżki MAJONEZU KIELECKIEGO
  • 1 marchewka
  • kawałek jasnej części pora
  • 1/2 korzenia pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżka oleju

Produkty użyte w przepisie:

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

1.  Filety umyj, osusz i pokrój na 2 mniejsze części.

2. Natrzyj solą, pieprzem i papryką.

3. Ułóż w natłuszczonej olejem formie do pieczenia, odstaw w chłodne miejsce.

4. Marchew i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

5. Pora pokrój w cienkie plasterki.

6. Warzywa ułóż na kurczaku, posmaruj cienką warstwą majonezu.

7. Oprósz pieprzem.

8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

9. Przez ok. 15 minut piec pod przykryciem, następnie jeszcze ok. 30 minut.

10. Podawaj z ziemniaczkami i surówką.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Czytaj

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

PORADA

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

PORADA

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Na następną okazję...