Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką


poziom
średnie

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 czubate łyżki MAJONEZU KIELECKIEGO
  • 1 marchewka
  • kawałek jasnej części pora
  • 1/2 korzenia pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżka oleju

Produkty użyte w przepisie:

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

1.  Filety umyj, osusz i pokrój na 2 mniejsze części.

2. Natrzyj solą, pieprzem i papryką.

3. Ułóż w natłuszczonej olejem formie do pieczenia, odstaw w chłodne miejsce.

4. Marchew i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

5. Pora pokrój w cienkie plasterki.

6. Warzywa ułóż na kurczaku, posmaruj cienką warstwą majonezu.

7. Oprósz pieprzem.

8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

9. Przez ok. 15 minut piec pod przykryciem, następnie jeszcze ok. 30 minut.

10. Podawaj z ziemniaczkami i surówką.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Ciasto pięknie wypieczone


Na przeprosiny

Czytaj

Ciasto pięknie wypieczone

PORADA

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Czytaj

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Czytaj

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Pyszna Lazania

wielu trudne

Czytaj

Pyszna Lazania

wielu trudne

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Czytaj

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Na następną okazję...