Sałatka z tuńczykiem


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • 1 torebka ryżu
  • 1 mały słoik ogórków konserwowych
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 2 łyżeczki Musztardy Kieleckiej chrzanowej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • szczypiorek (do dekoracji)

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie

1

Ugotuj ryż i ostudź

2

Jajka ugotuj na twardo.

3

Ogórki, cebulę i jajka pokrój w kostkę.

4

Kukurydzę odcedź przez sitko z zalewy.

5

Do miski wsyp ryż, daj tuńczyka, jajka, ogórki, kukurydzę i cebulę. Wszystko wymieszaj. Dodaj Majonez Kielecki, Musztardę Kielecką chrzanową i zioła prowansalskie. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszaj.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Czytaj

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

PORADA

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Czytaj

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Na następną okazję...