Sałatka z tuńczykiem


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • 1 torebka ryżu
  • 1 mały słoik ogórków konserwowych
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 2 łyżeczki Musztardy Kieleckiej chrzanowej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • szczypiorek (do dekoracji)

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie

1

Ugotuj ryż i ostudź

2

Jajka ugotuj na twardo.

3

Ogórki, cebulę i jajka pokrój w kostkę.

4

Kukurydzę odcedź przez sitko z zalewy.

5

Do miski wsyp ryż, daj tuńczyka, jajka, ogórki, kukurydzę i cebulę. Wszystko wymieszaj. Dodaj Majonez Kielecki, Musztardę Kielecką chrzanową i zioła prowansalskie. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszaj.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Czytaj

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Sałatka cytrusowa z octem

2 os. łatwe

Czytaj

Sałatka cytrusowa z octem

2 os. łatwe

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Pyszne masło smakowe


Na imprezę

Czytaj

Pyszne masło smakowe

PORADA

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Czytaj

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Na następną okazję...