Sałatka z tuńczykiem


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • 1 torebka ryżu
  • 1 mały słoik ogórków konserwowych
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 2 łyżeczki Musztardy Kieleckiej chrzanowej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • szczypiorek (do dekoracji)

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie

1

Ugotuj ryż i ostudź

2

Jajka ugotuj na twardo.

3

Ogórki, cebulę i jajka pokrój w kostkę.

4

Kukurydzę odcedź przez sitko z zalewy.

5

Do miski wsyp ryż, daj tuńczyka, jajka, ogórki, kukurydzę i cebulę. Wszystko wymieszaj. Dodaj Majonez Kielecki, Musztardę Kielecką chrzanową i zioła prowansalskie. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszaj.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Czytaj

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Czytaj

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Czytaj

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Czytaj

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Na następną okazję...