Sałatka z tuńczykiem


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • 1 torebka ryżu
  • 1 mały słoik ogórków konserwowych
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 2 łyżeczki Musztardy Kieleckiej chrzanowej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • szczypiorek (do dekoracji)

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie

1

Ugotuj ryż i ostudź

2

Jajka ugotuj na twardo.

3

Ogórki, cebulę i jajka pokrój w kostkę.

4

Kukurydzę odcedź przez sitko z zalewy.

5

Do miski wsyp ryż, daj tuńczyka, jajka, ogórki, kukurydzę i cebulę. Wszystko wymieszaj. Dodaj Majonez Kielecki, Musztardę Kielecką chrzanową i zioła prowansalskie. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszaj.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Czytaj

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Czytaj

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Na następną okazję...