Konfitura z czerwonej cebuli


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 300 g czerwonej cebuli
  • 300 g cukru
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki Octu z estragonem

Produkty użyte w przepisie:

Konfitura z czerwonej cebuli

Przygotowanie

1

Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki lub w piórka.

2

Przełóż cebulę do garnka, dodaj cukier i ocet. Całość gotuj ok. 30 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

3

Gotową konfiturę przełóż do słoiczków. Na wierzch połóż po kawałku rozmarynu i dobrze zamknij.

4

Słoiczki z konfiturą możesz zapasteryzować, gotując je na średnim ogniu przez ok. 15-20 minut w dużym garnku z wodą, zanurzone do 3/4 wysokości.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Czytaj

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Na następną okazję...