Konfitura z czerwonej cebuli


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 300 g czerwonej cebuli
  • 300 g cukru
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki Octu z estragonem

Produkty użyte w przepisie:

Konfitura z czerwonej cebuli

Przygotowanie

1

Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki lub w piórka.

2

Przełóż cebulę do garnka, dodaj cukier i ocet. Całość gotuj ok. 30 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

3

Gotową konfiturę przełóż do słoiczków. Na wierzch połóż po kawałku rozmarynu i dobrze zamknij.

4

Słoiczki z konfiturą możesz zapasteryzować, gotując je na średnim ogniu przez ok. 15-20 minut w dużym garnku z wodą, zanurzone do 3/4 wysokości.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Czytaj

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Na następną okazję...