Sałatkowo – tostowy torcik


poziom
średnie

dla ilu?
wielu

czas

Pierwsza warstwa

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyzki sosu tatarskiego
  • 3 ogórki konserwowe

Druga warstrwa

  • 3 łyzki Musztardy Kieleckiej
  • 1 serek fromage
  • 5 plasterków szynki
  • 1/2 opakowania twarogu

Trzecia warstwa

  • 1/2 opakowania twarogu
  • Kilka zielonych oliwek
  • 6 kawałków papryki konserwowej
  • 3 łyzki Majonezu Kieleckiego

Produkty użyte w przepisie:

Sałatkowo – tostowy torcik

1. Ułóż  tosty jeden przy drugim, posmaruj pierwszą pastą
2. Ułóż następną warstwę chleba tostowego i posmaruj drugą pastą i znowu tosty z ostatnią pasta i na górę tosty lekko dociśnij każdą warstwę.
3. Posmaruj majonezem po wierzchu i bokach, udekoruj sałatą według uznania.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Czytaj

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Czytaj

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Na następną okazję...